U bent hier: Home psych.nl  >  ESPRi  >  FAQ′s: Outcome monitoring

Outcome monitoring

Wat is of zijn de Health of the Nation Outcome Scales?

   Antwoord ...

Faq outcome

De Health of the Nation Outcome Scales (HoNOS) is ontwikkeld in opdracht van het Engelse Ministerie van Volksgezondheid, met het doel om op eenvoudige, betrouwbare en valide wijze de geestelijke gezondheidstoestand en het sociaal functioneren van psychiatrische patiënten routinematig in kaart te brengen. Ook diende het instrument gevoelig te zijn voor veranderingen. De HoNOS is vrij beschikbaar en de meest gebruikte uitkomstmaat in Engeland en Australië. In Engeland behoort dit instrument inmiddels tot de ‘’Minimum Dataset’’ van de GGz.

De HoNOS is, met toestemming van de Engelse uitgever, vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands en weer terugvertaald door een officiële vertaler. De terugvertaalde versie is door een panel van beoordelaars vergeleken met de oorspronkelijke Engelse versie en discrepanties zijn besproken. Vervolgens is de Nederlandse vertaling daar waar nodig aangepast. Voor diverse sectoren zijn toegespitste item-lijsten ontwikkeld.

  HoNOS volwassenen ⇓   Download de invulinstructies
⇓  Download het scoreformulier
⇓  Download de handleiding
  HoNOS jeugd ⇓  Download de invulinstructies - jeugd
  HoNOS 65+ ⇓  Download de invulinstructies - ouderen
  HoNOS NAH ⇓  Download de invulinstructies - Niet-aangeboren hersenletsel
  HoNOS Forensich ⇓  Download - forensich deel

Is er een HoNOS training?

   Antwoord ...

HoNOS-trainingDe Nederlandse HoNOS e-learning is door BavoEuropoort en Zorg Leren ontwikkeld. Zorg Leren is het e-learning netwerk van samenwerkende Nederlandse zorginstellingen ter bevordering van e-learning in de gehele Nederlandse zorgsector. Zorg Leren ontwikkelt en distribueert e-learning trainingen voor medewerkers binnen verschillende zorgsectoren, zoals ziekenhuizen, GGZ- en VVT-instellingen. De uitvoerende organisatie van het Zorg Leren Netwerk ligt bij The Competence Group, onderwijskundig bureau te IJsselstein. TCG verzorgt onder andere de administratie, productieondersteuning en distributie van de e-learning trainingen.

   Info Zorgleren (Website)

Waar kan ik de HoNOS e-learning vinden?

   Antwoord ...

E-learning De Health of the Nation Outcome Scales (HoNOS) is ontwikkeld in opdracht van het Engelse Ministerie van Volksgezondheid, met het doel om op eenvoudige, betrouwbare en valide wijze de geestelijke gezondheidstoestand en het sociaal functioneren van psychiatrische patiënten routinematig in kaart te brengen.

In samenwerking met BavoEuropoort heeft Zorg Leren de e-learning training HoNOS ontwikkeld voor behandelaren en iedereen die de theorie rond de HoNOS wil leren. In de training HoNOS krijg je uitgebreide kennis over de HoNOS aangeboden. Deze kennis kun je toetsen via gerelateerd oefenmateriaal in de vorm van casussen.DOok diende het instrument gevoelig te zijn voor veranderingen. De HoNOS is vrij beschikbaar en de meest gebruikte uitkomstmaat in Engeland en Australië.

   Login O3 tcg-academy (Website)